Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

RECURSOS HUMANOS




Pel·lícula comentada : Recursos Humanos, Laurent Cantet. 1999.
Tema: Matemàtiques i racionalització del temps.

Un jove universitari el contracten com a passant en el Departament de Recursos Humans d’una fàbrica situada a la campanya francesa. Ple d’il·lusió i ingenuïtat, està convençut que els seus esforços serviran perquè els sindicats i la direcció arribin a un acord sobre la jornada laboral. No obstant això, aviat s’adona que , en realitat, el seu treball està al servei d’una reorganització de l’empresa que implica una reducció de la plantilla.

Comentari de Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial. Actualment és professor al Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya i soci fundador i director de Rational Time, S.L.

Organitzat amb la xarxa de biblioteques de L’Hospitalet.