Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

EL DISCURS DEL REI
Pel·lícula comentada : El discurs del rei, Tom Hooper, 2010.
Tema: Logopèdia.

Després de la mort del rei Jordi VI d’Anglaterra i l’abdicació del príncep Eduard, el seu germà Bertie, afectat des de sempre d'un angoixant quequeig, ascendeix de sobte al tron.
El seu país es troba a la vora de la guerra i necessita desesperadament un líder, per la qual cosa la seva esposa Elisabet, la futura reina mare, el posa en contacte amb un logopeda poc convencional anomenat Lionel Logue. Malgrat el xoc inicial, els dos se submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle infrangible. Amb el suport de Logue, la seva família, el seu govern i Winston Churchill, el rei supera la seva afecció i pronuncia un discurs radiofònic que inspirarà al seu poble i l'unirà en la batalla.Comentari a càrrec de Josep Maria Vila i Rovira, doctor en psicologia, professor de logopèdia a la Universitat Ramon Llull