Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

UN VIAJE ALUCINANTE
Pel·lícula comentada : Un viaje alucinante, Richard Fleischer, 1966.
Tema: Tecnologia aeroespacial. Nanotecnologia.

Un científic que està en possessió d’una fórmula per mantenir reduït el cos humà a mesura microscòpica per temps il·limitat, es disposa a donar-la al Pentàgon quan uns espies provoquen un accident; el professor Bennet queda incapacitat per continuar amb la seva labor, a causa d’un hematoma al cervell. Un escamot especial de les Forces Dissuasives de Miniatures Combinades, endeguen un pla per arribar a l’hematoma i operar-lo des de l’interior del cos.

Comentari a càrrec d’ Antoni Homs, doctor en enginyeria biomèdica, investigador del Grup de Nanobioingenieria de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)