Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

BLADE RUNNER




Pel•lícula comentada : Blade Runner. Ridley Scott, 1982.
Tema: Robòtica.

La pel•lícula descriu un futur en el qual els anomenats replicants, éssers fabricats a través de l'enginyeria genètica, fan els treballs perillosos i degradants a les "colònies exteriors" de la Terra. Aquests replicants són fabricats per Tyrell Corporation; per tal de ser "més humans que els humans", especialment en el cas dels models Nexus-6, s'assemblen físicament als humans, tenen més agilitat i força física, però manquen de la mateixa resposta emocional i d'empatia.

Comentari de Carlos Gonzalez Tardon, llicenciat en psicología, expert en intel•ligència artificial i robòtica , coordinador de People & VIDEOGAMES, que reflexionarà sobre els límits de la tecnologia i la frontera entre la vida i la intel•ligència artificials.

Organitzat amb la Xarxa de biblioteques de l´Hospitalet