Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

LA DUDA DE DARWIN




Pel·lícula comentada : “La duda de Darwin”, de Jon Amiel, Regne Unit 2009.
Tema: Evolucionisme, Charles Darwin, evolució, biología.

Charles Darwin (Paul Bettany), científic naturalista a l'Anglaterra de principis del Segle XIX, torna d'un llarg viatge al voltant del món amb la clau per explicar l'origen de les espècies. Però quan es disposa a publicar la seva revolucionària teoria sobre la vida, es troba amb una societat que no està preparada per al canvi i amb la desaprovació de la seva pròpia esposa (Jennifer Connelly). Quan la seva filla Annie mor a la tendra edat de deu anys, Charles i Emily es trobaran davant el major dilema de la seva vida que posarà a prova el seu amor Què pot explicar la mort, la religió o la Ciència?

Comentari de Jordi Serrallonga,  arqueòleg, naturalista i explorador, profesor de la UOC, Universitat Oberta de Catalunya

Organitzat amb la xarxa de biblioteques de L’Hospitalet.