Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

2001: UNA ODISEA ESPACIAL




Pel•lícula comentada : 2001: Una odisea espacial. Stanley Kubrick, 1968.
Tema: Tecnologia aeroespacial.

Als inicis de la humanitat, uns homínids troben un estrany monòlit. Milers d'anys després l'home té transbordadors a l'espai i navega per ell. Però el misteriós objecte torna a aparèixer en una explotació lunar sense que ningú pugui explicar de que es tracta. Més tard durant una missió d'exploració a Júpiter, més enllà del cinturó d'asteroides, el monòlit torna a aparèixer, aquest cop tràgicament, doncs l'ordinador HAL 9000, que controla la nau interestel•lar, es rebel•larà contra els tripulants.

Comentari a càrrec de Manuel Moreno, professor del departament de física i enginyeria nuclear UPC, sobre: tecnologia aeroespacial.